Ajankohtaista Tukialuksella

Tästä pääset takaisin Tukialus toiminnan esittelyosioon.
____________________
10.09.2010
Innovatiiviset ja rohkeat Tukialuksen lyhythankkeiden toimeksiantajina
Lue lisää...

Tukialus ja Monkey tekevät yhteistyötä
Lue lisää...

Opiskelija - Älä anna tämän mennä ohi!  Haluatko hyvinvointialan yrittäjäksi, kiinnostaako oma sosiaalipalveluyritys?


Sosiaalialan koulutusohjelman Sally kehittää sosiaalialan yrittäjyyttä ja koulutusohjelmassa opiskelevien opiskelijoiden yrittäjyyden aloittamisen mahdollisuuksia.
           Tukialus palvelutoiminnan projektiryhmä tekee syksyn aikana selvitystä opiskelijoiden ja opettajien yrittäjyyskiinnostuksista sekä järjestää yhteistyössä Uusyrityskeskus Potkurin kanssa kiinnostuneille info, verkostoitumis- ja starttitilaisuuden 3.11 klo 14-16. Kun saat kyselyn, vastaa siihen ja ole infotilaisuudesta kuulolla :-)
___________________
02.09.2010
Tukialus2010 hankkeet ovat alkaneet

Vuoden 2010 Tukialus hankkeet starttasivat 30.8 kesäkuun suunnitelmien (11.6) mukaisesti. Tämän viikko aikana tiimit ovat kiertäneet opettajavalmentajien kanssa toimeksiantajien työpaikoilla, tarkentaneet ja konkretisoineet toimeksiantoa, sopineet taloudellisista asioista, laskutusta, yhteydenpidon pelisääntöjä ja vastuita. Vaativimmissa hankkeissa näiden asioiden "vääntäminen jatkuu". Tällä viikolla monet opiskelijaprojektipäälliköistä ovat saaneet projektin jo kokonaan "omille harteille". Toivottavasti muut jo ensi viikon aikana.

Kokonaisuutena syksyn 2010 opiskelijarekrytointikin onnistui hienosti ja palvelutoimintaa edustavassa opiskelumuodossa tiimeissä on mukana jo paljon osaamista ja kokemusta.

Asiakkuuden ja kumppanuuksien hallinta tulevaisuuden haasteena
Asiakkuuksien ja kumppanuuksien hankinta on jokaisen yhteisön ja yrityksen haasteena. Niin myös opiskelijoiden oppimista tukevassa palvelutoiminnassa. Peruskysymyksenä onkin miten saadaan työelämätoimeksiantoina toteutettaviksi sellaisia toimeksiantoja jotka kattavat tarpeeksi laajasti opiskelijoiden kiinnostuskentän, liittyvät vahvasti jo heidän suuntautumisopintoihinsa ja mahdollisesti johtavat opinnäytetöihin.

Vuoden 2010 Tukialuksen viestintätempauksessa "Sosionomit kulmilla" kiinnitetään kiinnitetään erityisesti tähän asiaan huomiota. Viestintä ja markkinointiponnistelua suunnataankin erityisesti lapsi- ja nuorisotyön kentällä varhaiskasvatuksen, päivähoidon ja pienten lasten sosiaalipalveluiden alueelle.
____________________
11.06.2010
Tukialus2010 toiminta starttaa 30.8 vaativissa merkeissä

Tukialus2010 toimeksiantojen toteutus alkaa 30.8. Opiskelijat jakautuvat toteuttamaan kahdeksaa (8) eri lyhythanketta. Tukialus 2010 toimeksiantajina toimivat: Kehitysyhtiö Kuru Oy (1), Kota ry (1), Sateenkaarikoto ry (1), Raision sosiaali-. ja terveyskeskus (2), Turun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoiminta (2), Turun ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelma (1). Tukialus blogi kertoo syksyn hanketoiminnasta ja yksittäisten hankkeiden kuulumisista taas elokuun lopussa. Hyvää kesää.
____________________
17.5.2010
Mitä on lyhythanketoiminta?

19.4.2010 ajankohtaisessa uutisessa mainittiin termi - lyhythanketoiminta. Ehkä asiaa on syytä tässä yhteydessä tarkastella vähän tarkemminkin. Eli miten Tukialustoiminta asiaa määrittelee.
____________________
19.4.2010
Tukialus ja Raision sosiaali- ja terveystoimi suunnittelee pitkän tähtäimen oppimista tukevan palvelutoiminnan projektiyhteistyötä torstaina 29.4

Tukialus esittelee Tukialus ja Hyvinvointipalvelut projektitoiminnan mahdollisuuksia osallistua "lyhythanketoiminnalla" kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen Raision sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäelle.
____________________
16.4.2010
Tukialus 2010 kaikki hankkeet siirtyvät toimeksiantojen sopimiseen

Tukialus 2010 hankkeet ovat siirtyneet toimeksiantosopimusten valmisteluvaiheeseen. 31.8.2010 ryhmä tsos08 aloittaa sosiaalialan koulutusohjelman  palvelutoimintana kahden ja puolen kuukauden intensiivisen työn yhteensä yhdeksän (9) toimeksiantajan kanssa. Kiitämme kaikkia muitakin Tukialus hankeyhteistyöstä kiinnostuneita organisaatioita.

Tukialus neuvottelee koulutusohjelmayhteistyön aloittamisesta Lemminkäisenkadun liiketalouden koulutusohjelman kanssa
Tukialustoiminta aloittaa neuvottelut koulutusohjelmayhteistyön käynnistämisestä projektien toteutuksessa Turun ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman kanssa 27.4.2010.

Tukialus på svenska!

Tukialus toimintaa esitellään syksyn 2010 aikana Yrkehögskolan Novia Det sociala området (ruotsinkielinen sosionomi (AMK) koulutustus) Turun toimipisteen opettajille. Samalla mietitään yhteistyömahdollisuuksia koulutusohjelmien projektitoiminnassa.
____________________
13.4.2010
Tukialus palvelutoiminnan suhde sosiaalialan alueelliseen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan tiivistyy

Lue lisää artikkelista
____________________
9.4.2010
Tukialus 2010 INFOTILAISUUS tiistaina 13.4 klo 14.30-16 Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteessä, luokassa 332 (3. kerros)
____________________
12.3.2010
Tukialus projektiopiskelu ja oppimisympäristö esillä Helsingin yliopiston neljännessä Blended Learning - Sulautuva opetus (2010) seminaarissa

Lue lisää
____________________
16.2.2010
Toimeksiantosopimuksia tehdään parhaillaan, kokonaismäärä enintään 9 syksyllä 2010

Tukialus2010 projektiyhteistyösopimuksia on alettu sopia nyt helmikuussa 2010. Kirjallisessa valmistelussa on jo 4 toimeksiantoa ja muutamia ollaan sopimassa parhaillaan. Kaikki sopimukset solmitaan ilmeisesti tällä kierroksella huomattavasti nopeammassa aikataulussa kun aikaisemmin. Edellisten vuosien kokemuksen perusteella ilmeisesti vielä muutamalle toimeksiannolle olisi kysyntää. Projektit alkavat syyskuun ensimmäisellä viikolla.
____________________
15.1.2010
Kiinnostus Tukialus yhteistyöstä on aikaisempaa laajempaa

Tammikuu 2010 on alkanut syksyn projektitoimintaa silmällä pitäen erityisen myönteisesti. Erilaisten kontaktien, kokousten ja keskustelujen kautta on tehty jo useita toimeksiantoja ja hankkeita suunnitellaan useiden työelämäkumppanien kanssa eteenpäin. Varsinaisen Tukialus2010 hanketoiminnan markkinointi ja myyntityö on vasta alkamassa. Ensi syksynä alkaakin aikaisempaa useampia hankkeita :-).
____________________
8.1.2010
Tukialus2010 sai ensimmäisen toimeksiantonsa

Tukialus aloittaa syksyllä opiskelijaprojektina opiskelijaosuuskunnan perustamisen selvitys, markkinointia ja valmistelutyön. Projekti alkaa 1.9 työnimellä Sally.
____________________
5.1.2010
Hyvää Uutta Vuotta 2010

Tukialus projektitoiminnan syksy 2010 markkinointi ja toimeksiantosopimusten valmistelu on alkanut. Tutustu Tukialus toimintaan ja projekteihin 2006-2009 sivun oikeasta laidasta löytyvistä linkeistä